Bilanţul cutremurelor din Japonia a ajuns la 32 de morţi şi peste 1.500 de răniţi

Postat la 16 aprilie 2016 99 afişări

Bilanţul victimelor a ajuns la 32 de morţi şi peste 1.500 de răniţi, după ce două cutremure de 6,5 grade şi 7,3 grade s-au produs la o zi distanţă în sudul Japoniei, iar autorităţile ajung cu greu la supravieţuitori pe fondul ploilor intense, transmite Associated Press.

Bilanţul cutremurelor din Japonia a ajuns la 32 de morţi şi peste 1.500 de răniţi

 Un oficial din cadrul prefecturii Kumamoto, Riho Tajima, a declarat că ultimul bilanţ în cazul celui de-al doilea cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade de vineri noapte este de 22 de morţi. Oficialul nipon a mai precizat că 184 de răniţi sunt în stare gravă, iar peste 91.000 de persoane au fost evacuate din locuinţe.

Regiunea Kumamoto care s-a aflat aproape de epicenterele celor două cutremure este cea mai afectată de pe insula Kyushu, din sudul Japoniei. În urma cutremurului de 6,5 grade produs în cursul nopţii de joi spre vineri, cel puţin zece persoane au murit, ceea ce aduce bilanţul total la 32 de morţi.

La scurt timp după cutremure, s-au declanşat ploi puternice care îngreunează accesul serviciilor de intervenţii la posibilii supravieţuitori mai ales din zonele rurale care sunt practic izolate, producând alunecări de teren, surpări de drumuri şi de poduri.

Circa 20.000 de militari, poliţişti şi pompieri au fost mobilizaţi pentru a participa la operaţiunile de căutare şi salvarea a mii de oameni prinşi printre dărâmături.

Potrivit presei japoneze, circa 200.000 de locuinţe au rămas fără electricitate, iar 400.000 nu au acces la apă potabilă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cutremur,
decese,
bilant,
raniti,
japonia,
grade,
ploi
/actualitate/bilantul-cutremurelor-din-japonia-a-ajuns-la-32-de-morti-si-peste-1-500-de-raniti-15262268
15262268
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.