Cutremur cu magnitudinea 7,5 în Peru

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 25 noiembrie 2015 133 afişări

Un cutremur cu magnitudinea 7,5 a avut loc în estul Peru, a anunţat marţi Institutul american de geofizică USGS, fără ca imediat după acest seism de mare adâncime să fie raportate victime sau pagube, relatează AFP în pagina electronică.

Cutremurul, care a avut loc la ora locală 17.45 (miercuri, 0.45, ora României), s-a podus la 602 kilometri adâncime.

El a fost localizat în bazinul Amazonului, în apropiere de frontiera peruano-braziliană, la aproximativ 173 de kilometri vest-nord-vest de Iberia şi 681 de kilometri est-nord-est de capitală, Lima.

Potrivit postului canadian CBC, USGS a anunţat că un al doilea cutremur, cu magnitudinea 5,9, a avut loc în apropiere, câteva minute mai târziu, de asemenea la mare adâncime.

Şeful serviciilor de urgenţă din Peru, Alfredo Murgueytio, a anunţat că seismul şi replica au fost resimţite în zona Amazonului. "Pentru moment nu există raportări ale unor pagube", a spus el.

Un reprezentant al companiei miniere Southern Copper, unul dintre cei mai mari producători de cupru din sudul Peru, a anunţat că operaţiunile nu au fost afectate. Peru este al treilea cel mai important producător mondial de cupru.

Mai mulţi locuitori din oraşul brazilian Brasileia, situat la 247 de kilometri est de epicentru, au declarat pentru Reuters că au resimţit cutremurul, dar că nu au fost produse pagube vizibile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PERU,
CUTREMUR,
/actualitate/cutremur-cu-magnitudinea-7-5-in-peru-14898565
14898565
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.