Cum va fi vremea în următoarea săptămână

Postat la 15 septembrie 2012 18 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 24 septembrie.

BANAT

Maximele termice vor creşte uşor şi treptat, atingând 26...27oC în jurul datei de 21 septembrie, apoi se vor menţine în jurul acestei valori până la sfârşitul intervalului de prognoză. Ploi slabe se vor semnala în jurul datelor de 20 şi 24 septembrie.

CRIŞANA

În intervalul 14-24 septembrie, temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 25oC, iar cele minime vor fi de aproximativ 12 oC. Va ploua pe arii restrânse şi slab cantitativ în intervalul 20 - 24 septembrie.

TRANSILVANIA

Până la 16 septembrie media temperaturilor maxime va scădea cu circa 5 grade, apoi vremea se va încălzi uşor şi treptat până pe 20 septembrie. Între 20 şi 24 septembrie, maximele se vor menţine în jurul unei valori medii de 24-25 de grade, iar minimele vor fi de circa 9-10 grade. Ploile vor fi puţine şi, în general, slabe cantiativ, exceptând data de 15 septembrie, când probabilitatea pentru averse va fi mai mare.

MARAMUREŞ

Media temperaturilor maxime va scădea de la 28 la aproximativ 21 de grade, valoare în jurul căreia se va menţine până pe 17 septembrie. Ulterior, vremea se va încălzi treptat de la o zi la alta, iar după 19-20 septembrie, până la sfârşitul perioadei de prognoză, se vor atinge din nou valori medii de 24-25 de grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai semnificativă în jur de 15 septembrie şi după 20-22 septembrie, dar precipitaţiile nu vor fi abundente.

MOLDOVA

Vremea se va menţine în general normală din punct de vedere termic în cea mai mare parte a intervalului. Cele mai mici minime vor fi între 17 şi 20 de grade, coborând, în medie, până spre 10-11 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor este mai ridicată între 15 şi 17 septembrie, mai ales pentru jumătatea de sud a regiunii.

DOBROGEA

Până în jurul datei de 15 septembrie, temperatura aerului va creşte uşor, astfel încât valorile maxime se vor situa în jurul a 26 de grade, iar minimele vor fi, în medie, de peste 16 grade. Apoi vremea se va răci treptat, vremea devenind normală din punct de vedere termic pentru această perioadă. Este posibil să plouă, în general slab, între 15 şi 17 septembrie.

MUNTENIA

Intervalul este marcat de o scădere a temperaturilor, mai accentuată la valorile minime. Spre sfârşitul intervalului, regimul termic va fi normal pentru a doua parte a lunii septembrie. Sunt de aşteptat ploi de scută durată între 15 şi 17 septembrie, iar în rest probabilitatea de ploaie va fi extrem de redusă.

OLTENIA

Vremea se va menţine în general caldă, chiar dacă maximele termice vor fi în scădere uşoară până la17 septembrie. De altfel, aceasta va fi perioada în care îşi vor face apariţia ploile, care vor avea mai ales caracter de aversă şi vor fi mai frecvente în partea de nord a regiunii. În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul a 26 de grade, iar probabilitatea de ploaie va fi foarte scăzută.

LA MUNTE

Vremea se va răci, valorile termice minime urmănd să coboare spre o medie de 4 grade. Răcirea va fi asociată creşterii instabilităţii atmosferice, astfel încât până la 17 septembrie vor fi ploi, mai ales cu caracter de aversă. Cantităţi mai importante de apă, deşi nu pe arii extinse, sunt posibile în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi cei de Curbură.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
vremea,
ploi,
septembrie,
prognoza,
ANM,
racire,
soare,
toamna
/actualitate/cum-va-fi-vremea-in-urmatoarea-saptamana-10077806
10077806
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.