Cum va fi vreme în prima săptămână a lunii ianuarie

Autor: Cosmin Pirv Postat la 01 ianuarie 2024 109 afişări

Cum va fi vreme în prima săptămână a lunii ianuarie

Vremea va fi mai caldă decât cea specifică perioadei, în prima săptămână a lunii ianuarie, la nivelul întregii ţări, se arată în prognoza pe două săptămâni publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Banat

În prima săptămână, valorile termice se vor menţine peste normele specifice începutului lunii ianuarie, cu medii ale maximelor de 9...12 grade şi ale minimelor de 2...5 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne în general de 0...3 grade şi ale celor nocturne de -6...-2 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 4-10 ianuarie.

Crişana

Până spre finalul primei săptamâni, temperatura aerului se va menţine la valori peste normele perioadei, cu medii ale maximelor de 8...12 grade şi ale minimelor de 2...5 grade. Ulterior, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale maximelor în general de 0...2 grade şi ale minimelor de -6...-4 grade.

Vor fi precipitaţii, cu probabilitate mai mare în intervalul 4-10 ianuarie.

Transilvania

În prima jumătate a intervalului, valorile termice vor fi în continuare peste cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 6...9 grade şi ale minimelor de -2...3 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de -3...1 grad şi ale celor nocturne de -10...-5 grade.

Vor fi precipitaţii, cu probabilitate mai mare în intervalul 4-11 ianuarie.

Maramureş

Până spre finalul primei săptamâni, temperatura aerului se va menţine la valori peste normele perioadei, cu medii ale maximelor de 7...9 grade şi ale minimelor de 2...5 grade. Ulterior, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale maximelor în general de -2...1 grad şi ale minimelor de -8...-5 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 2-9 ianuarie.

Moldova

În prima jumătate a intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de 6...11 grade şi ale minimelor de 0...5 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de -4...1 grad şi ale celor nocturne de -9...-5 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare îndeosebi în jurul zilelor de 7 şi 8 ianuarie.

Dobrogea

În prima săptămână, valorile termice se vor menţine peste normele specifice începutului lunii ianuarie, cu medii ale maximelor de 9...13 grade şi ale minimelor de 3...5 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne în general de -1...3 grade şi ale celor nocturne de -6...-2 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 7-11 ianuarie.

Muntenia

În prima jumătate a intervalului, valorile termice se vor menţine peste normele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 9...13 grade şi ale minimelor de 0...4 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne în general de -1...4 grade şi ale celor nocturne de -8...-3 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 7...11 ianuarie.

Oltenia

Până spre mijlocul intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de 9...13 grade şi ale minimelor de 0...4 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de 0...4 grade şi ale celor nocturne de -8...-4 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în perioada 7-11 ianuarie.

La munte

Până spre mijlocul intervalului, valorile termice vor fi în continuare peste normele perioadei, cu medii ale maximelor de 1...4 grade şi ale minimelor de -4...-1 grad. Ulterior, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de -8...-3 grade şi ale celor nocturne de -14...-8 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în perioada 4-10 ianuarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
temperaturi,
prognoză,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.