Cum puteţi economisi bani fără sa renunţaţi la lucrurile care vă fac plăcere

Autor: Ioana Matei Postat la 14 martie 2017 697 afişări

Economisirea se traduce, de multe prin, prin renunţarea la câteva din lucrurile care ne plac cel mai mult; o serie de experţi citaţi de publicaţia britanică Daily Mail au dezvăluit câteva modalităţi că există şi alternative.

Cum puteţi economisi bani fără sa renunţaţi la lucrurile care vă fac plăcere

„Nu există niciun secret - prin cumpărături inteligente, banii se pot aduna rapid astfel încât să se ajungă la economii de mii de euro pe parcursul unui an”, spune expertul în finanţe Cathal Wogan, angajat al platformei britanice de vouchere de reduceri Quidco.

„Ar putea fi dificil să vă gândiţi la iarnă când este primăvară, dar cumpărarea de haine de iarnă în afara sezonului poate duce la economii serioase. O haină care costă 100 de lire iarna ar putea costa 50 de lire primăvara; astfel că dacă vă gândiţi în avans la lucrurile de care veţi avea nevoie peste 9 luni, aţi putea primi recompense serioase”, exemplifică specialistul.  De asemenea, el spune că ar trebui să profităm de promoţiile la produsele pe care le folosim constant: ”Dacă vedeţi o promoţie la un produs de uz zilnic, poate fi mai eficient să cumpăraţi mai multe astfel de produse, pe care să le utilizaţi pentru o perioadă mai lungă de timp.

”O familie care foloseşte conserve de tomate de 1 liră pentru un preparat cu paste pe care îl fac săptămânal ar plăti 104 lire sterline cheltuite pentru acest produs - dacă le-aţi cumpăra când sunt disponibile la preţ redus, aţi economisi 52 de lire sterline. Puteţi face aceste lucruri cu bunuri neperisabile, precum şi cu produse de curăţat sau de igienă personală.”

Nu ar trebui să vă fie frică să vă plângeţi sau să lăudaţi anumite produse - companiilor le place să primească feedback din partea clienţilor. ”Dacă veţi face acest lucru, aţi putea primi vouchere sau produse din partea companiei respective”. 

Deschideţi un cont de economii: acesta ar putea fi plasat la coada listei cu topul priorităţilor pentru mulţi dintre noi, dar beneficiile ar putea fi uriaşe. ”Foarte puţine persoane sunt conştiente că pot primi bonusuri în bani atunci când încep un cont de economii.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.