LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Cum obţin băncile din România profituri record

Postat la 27 iunie 2019 269 afişări

Cheltuielile cu dobânzile plătite de bancheri pentru depozitele clienţilor au fost în T1/2019 de 5 ori mai mici decât sumele încasate din dobânzile la credite

Cum obţin băncile din România profituri record

În timp ce veniturile nete din dobânzi au făcut un salt de 15% faţă de T1/2018, veniturile nete din comisoane au scăzut cu aproape 4%.

Veniturile nete din dobânzi, cea mai importantă sursă de profit a băncilor, au continuat ascensiunea în primul trimestru (T1) din 2019, în condiţiile în care creditarea s-a revigorat, dar şi ca urmare a deciziei unor bănci de a grăbi majorarea dobânzilor la credite, pe măsură ce banii s-au scumpit pe piaţa interbancară, în timp ce sumele plătite de bancheri pentru depozite au întârziat să avanseze cu aceeaşi viteză.

Cheltuielile cu dobânzile remunerate de bancheri pentru depozitele clienţilor au fost în T1/2019 de 5,1 ori mai mici decât sumele încasate din dobânzile la credite. Marjele ridicate au fost în ultimii ani o trăsătură definitorie a modelului de funcţionare a sectorului bancar românesc, după cum a observat şi BNR în rapoartele publicate.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
obtinere,
profituri record,
dobanzi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.