Cum funcţionează aplicaţia care îţi permite să controlezi temperatura în apartamentul tău

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 18 octombrie 2016 856 afişări

Cum funcţionează aplicaţia care îţi permite să controlezi temperatura în apartamentul tău

Ariston, unul dintre cei mai mari producători de centrale termice ce activează pe piaţa din România, a lansat astăzi aplicaţia Ariston NET, care permite controlarea de la distanţă a centralei. Aplicaţia poate fi folosită atât de pe mobil cât şi de pe calculator şi este compatibilă cu toate modelele produse după 2013.

Ariston NET permite încălzirea locuinţei de la distanţă şi pregătirea apei calde menajere în momentul oportun, înainte de întoarcerea proprietarilor acasă, singura condiţie fiind o conexiune la Internet. Astfel, prin utilizarea acestei aplicaţii, confortul este dus la nivelul următor, datorită posibilităţii controlului multiplu. Cu ajutorul aplicaţiei se poate seta o temperatură diferită în fiecare cameră din locuinţă şi chiar pot fi gestionate sistemele de încălzire şi producere de apă caldă menajeră din mai multe locaţii.

Noua aplicaţie Ariston NET este compatibilă cu o centrală termică de ultimă generaţie Ariston din gamele Genus Premium Evo şi Clas Premium Evo. Pentru a putea fi instalată, este necesar ca centrala să fie echipată cu kit-ul multi-zone Ariston Sensys Net, compus din dispozitivul de termoreglare Sensys şi din gateway, care apoi trebuie conectat prin wi-fi la Internet. Odată montate acestea, utilizatorul nu trebuie decât să descarce aplicaţia Ariston Net din GooglePlay sau App Store şi să o instaleze pe un telefon mobil sau pe o tabletă ce dispune de sistemul de operare iOS sau Android.

Ariston NET oferă 4 moduri prestabilite de funcţionare: pentru iarnă, pentru oprire cu activarea funcţiei anti-îngheţ, pentru vară şi pentru perioada vacanţei. Centrala devine astfel inteligentă şi acţionează conform setării, fără să fie nevoie de o verificare suplimentară. De asemenea, prin activarea funcţiei Auto, centrala va funcţiona conform temperaturilor din exteriorul şi interiorul locuinţei. Această funcţie este şi cea care are un rol important în reducerea semnificativă a consumului de energie, cu până la 25%, datorită optimizării în timp real. În plus, aplicaţia oferă sugestii de setare pentru reducerea consumului de gaz, printr-o monitorizare constantă a centralei termice.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.