Cum face Tariceanu afaceri la Salonul Auto de la Geneva. Cine il insoteste pe fostul premier

Autor: Razvan Muresan Postat la 04 martie 2011 29 afişări

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu s-a aflat la inceputul acestei saptamani la Geneva, fiind prezent in ziua dinaintea deschiderii Salonului International de Automobile la un eveniment restrans organizat de compania Ford.

Motivul principal al vizitei il reprezinta interesul sau pentru automobilele Ford ca urmare a preluarii importurilor de masini ale companiei din vara anului trecut. Mai exact, Calin Popescu-Tariceanu a devenit de la 1 august 2010 unul dintre dealerii Ford pe piata locala, dupa ce in 2007 ca prim-ministru a facut parte din echipa statului roman in negocierile cu grupul american in vederea preluarii pachetului de 72,4% din actiuni al uzinei auto de la statul roman, potrivit informatiilor publicate anul trecut de Ziarul Financiar.

La Geneva, Tariceanu a venit insotit de fostul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, apropiat al fostului premier si coleg de afaceri in mai multe firme. Vladescu era in anul 2007 secretar de stat, tocmai in perioada procesului de privatizare a Automobile Craiova cu americanii de la Ford, unde detinea functia de presedinte al Comisiei de privatizare. "Liberal convins", Vladescu a intrat in barca guvernarii Boc la finele anului 2009, desi Partidul National Liberal se afla la acea vreme, la fel ca acum, in opozitie. Ulterior, ministrul Finantelor Publice avea sa fie remaniat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vladescu,
tariceanu,
Geneva,
afaceri,
Ford
/actualitate/cum-face-tariceanu-afaceri-la-salonul-auto-de-la-geneva-cine-il-insoteste-pe-fostul-premier-8029129
8029129
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.