Cum e la vecini: Bulgaria ţine liceele, restaurantele, cafenelele, mall-urile şi sălile de sport închise până la finalul lunii ianuarie

Autor: Alex Ciutacu Postat la 17 decembrie 2020 26 afişări

Cum e la vecini: Bulgaria ţine liceele, restaurantele, cafenelele, mall-urile şi sălile de sport închise până la finalul lunii ianuarie

Bulgaria a decis să ţină liceele, mall-urile, cafenelele, sălile de spot şi restaurantele închise până la finalul lunii ianuarie, în încercarea de a opri răspândirea virusului în interiorul ţării cu unul dintre cele mai slabe sisteme de sănătate din Europa, a anunţat guvernul bulgar, citat de Reuters.

Restricţiile ar fi trebuit să se ridice în data de 21 decembrie, însă ţara cu 7 milioane de locuitori înregistrează una dintre cele mai mari rate de decese în raport cu populaţia din UE.

Bulgaria a raportat joi 1.959 de cazuri noi, ajungând la un total de peste 186.000 de cazuri, cu 6.196 de decese cauzate de Covid-19. Peste 7.000 de persoane sunt spitalizate, în timp ce peste 18.900 de oameni s-au vindecat în ultima săptămână. Cu toate acestea, mai mult de jumătate din paturile de spital sunt ocupate, arată datele ministerului sănătăţii din Bulgaria.

„Nu vrem ca bulgarii să fie trataţi, vrem ca ei să fie sănătoşi, iar aceasta este ţinta restricţiilor. (…) Preţul pe care nu suntem pregătiţi să îl plătim este cel măsurat în vieţi omeneşti”, a spus Kostadin Angelov, ministrul sănătăţii din Bulgaria, într-o conferinţă de presă.

Cluburile de noapte şi cazinourile vor rămâne închise până pe 31 ianuarie, cel puţin, în timp ce grupurile organizate de turişti rămân interzise.

Într-o încercare de a ajuta sectorul de turism, restaurantele din hoteluri vor fi redeschise pentru oaspeţii hotelurilor în data de 22 decembrie, însă pot funcţiona doar la 50% din capacitate şi trebuie să se închidă la ora 22.

Grădiniţele şi şcolile se vor redeschide la începutul anului viitor, după vacanţa de sărbători.

La fel ca alte ţări, economia Bulgariei a fost grav afectată de pandemie. Guvernul de centru-dreapta a declarat că a pregătit în total măsuri de peste 560 de milioane de euro pentru a ajuta businessurile mici şi mijlocii şi pentru a proteja locurile de muncă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bulgaria,
inchidere,
restaurante,
cafenele,
licee,
mall,
sali

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.