Cum au pierdut marile companii farmaceutice 24,6 miliarde de dolari în numai 20 de minute

Postat la 13 ianuarie 2017 195 afişări

Cum au pierdut marile companii farmaceutice 24,6 miliarde de dolari în numai 20 de minute

Companiile farmaceutice „sunt responsabile de crimă” a declarat preşedintele SUA, Donald Trump, în timpul unei conferinţei de presă, făcând referire la taxarea excesivă a autorităţilor pentru medicamente. Apoi, după ce a menţionat preţurile medicamentelor şi inversiunile fiscale ale acestora, cele mai mari nouă companii farmaceutice în funcţie de capitalizarea bursieră (din S&P 500) au pierdut aproximativ 24,6 miliarde de dolari în doar 20 de minute.

Mai exact, companiile respective sunt Johnson şi Johnson, Pfizer, Merck, Amgen, Abbvie, Bristol-Myers Squibb şi alţii, Galaad, Celgene şi Eli Lilly. Desigur, această pierdere este mică pentru companiile  „Big Pharma” în raport cu valoarea cumulată a capitalizării lor de piaţă, de 906,8 miliarde de dolari, pierderea reprezentnd un procent de circa 3%. 

Concret, valoarea acţiunilor Celgene a scăzut cu 3,5% de miercuri după-amiază; Johnson & Johnson cu 1,61%; Bristol-Myers, în scădere cu 5,5%; Pfizer, în scădere cu 2,75%; Merck, până 1,67%; Amgen, în scadere cu 2,27%; Abbvie, în scădere cu 4,2%; Galaad, în scădere cu 2,3%;  Eli Lilly, în scădere cu 2,6%. Pentru cea mai mare parte dintre directorii companiilor farmaceutice câştigarea cursei prezidenţiale de către Trump a fost o uşurare. Asta pentru că Hillary Clinton a criticat puternic industria farma în timpul campaniei sale, angajându-se să scadă preţurile la medicamente. Aceştia sperau ca Trump să nu aibă aceeaşi strategie. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.