Cum au devenit doi fraţi cei mai tineri miliardari din Irlanda

Autor: Georgiana Călin Postat la 01 decembrie 2016 802 afişări

Cum au devenit doi fraţi cei mai tineri miliardari din Irlanda

Fraţii care a cofondat serviciul de plăţi online Stripe Inc. au devenit cei mai tineri miliardari din Irlanda, după ce au primit o finanţare de circa 150 de milioane de dolari şi au ridicat valoarea afacerii la circa 9 miliarde de dolari, conform publicaţiei bloomberg.com.

Patrick şi John Collison deţin aproximativ 29% din afacere, fiecare dintre cei doi având o participaţie egală, de 1,1 miliarde de dolari. Creşterea accelerată a valorii scomapniei poate fi pusă pe seama celei mai recente runde de  finanţare, dezvăluite pe 25 noiembrie, care l-a ridicat pe Patrick, în vârstă de 28 de ani  şi pe fratele său mai mic, John, la nivelul lui  Evan Spiegel, co-fondatorul Snap Inc. sau Travis Kalanick de la Uber Inc., cumulând o avere cu zece cifre.

Cei mai tineri miliardari din Irlanda sunt zeci de ani mai tineri decat mogulii consacraţi precum Denis O'Brien, de 58, cu activităţi în telecom sau finantaţorul Dermot Desmond, în vârstă de 66 de ani.

Stripe pune la dispoziţia companiilor un software ce le permite să accepte plăţi online, atât prin carduri de credit şi bitcoin, cât şi prin intermediul serviciilor de telefonie mobilă, cum ar fi Android Pay şi Apple Pay. Asta include, de asemenea, instrumente de protejare a securităţii datelor, de prevenire a fraudei, contabilitate şi facturare. Stripe a fost fondată în 2010, oferind instrumente de plată mobile pentru dezvoltatori, primii clienţi fiind micile companii de tehnologie din SUA. Ulterior, aceasta a devenit un concurent veritabil al metodelor consacrate de plăţi digitale, cum ar fi gigantul PayPal Holdings Inc.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.