Cum arată singurul copil care s-a născut şi a crescut în zona de excludere a Cernobîl

Autor: Mircea Nica Postat la 12 iunie 2019 773 afişări

Cum arată singurul copil care s-a născut şi a crescut în zona de excludere a Cernobîl

Singurul copil despre care se ştie că s-a născut şi a crescut în zona de excludere a Cernobîlului este acum o studentă sănătoasă, fericită şi are aproape 20 de ani, conform Daily Mail.

Mariyka Sovenko, în vârstă de 19 ani, a fost crescută de mama ei, Lydia, şi de soţul acesteia Mikhail, în interiorul zonei de excludere a Cernobîlului în 1999, la mai bine de un deceniu de la dezastrul ce a avut loc.

Deşi naşterea ei a fost muşamalizată de autorităţile din Ucraina, detaliile privind această situaţie au ieşit la suprafaţă în momentul în care interesul privind dezastrul de atunci a captat din nou atenţia oamenilor cu noul serial Sky Atlantic.

Chiar dacă Mariyka nu apare în serial, pentru multe persoane din Ucraina, viaţa ei marchează unul dintre capitolele definitorii din această sagă.

Lydia şi soţul ei Mikhail, care era un pompier chemat la reactorul 4 în noaptea exploziei din 1986, a refuzat să părăsească zona de excludere pentru că nu au fost oferite locuinţe de evacuare de către Uniunea Sovietică. Lydia nu şi-a dat seama că este însărcinată până când a reuşit să nască cu ajutorul lui Mikhail.

Odată ce vestea despre naşterea lui Mariyka s-a răspândit, Lydia îşi amintea că a fost tratată "ca un criminal" pentru că a născut la Cernobîl şi a refuzat să plece din singura casa de familie din zonă. Ea a continuat să o crească pe Mariyka acolo, ignorând avertismentele guvernamentale de sănătate care spuneau că îşi pune fiica în pericol de moarte.

Zvonurile s-au răspândit şi în momentul în care fiica ei avea cinci ani, Lydia, la vârsta de 40 de ani, a răspuns: „Dacă oamenii cred că este mutantă sau are două capete, aceasta este o greşeală destul de mare. Ea este un copil minunat, care este absolut sănătos, pe cât putem vedea".

Părinţii lui Mariyka au continuat să se confrunte cu presiuni din partea autorităţilor de a se muta de acolo, dar casa lor dărăpănată a ramas acasa lui Mariyka in timp ce ea a crescut, chiar dacă de la vârsta de şapte ani a trebuit să traiască în afara Cernobîlului în timp ce mergea la scoala.

Mama ei a confirmat că Mariyka este sănătoasă şi se ştie că este mândră de succesul fiicei sale de a-şi continua viaţa după începutul acesta atipic.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.