Cum arată oraşul Hiroshima la 70 ani distanţă de când a fost bombardat - GALERIE FOTO

Postat la 06 august 2015 1933 afişări

Imaginile de mai jos, în care vedem cladiri moderne şi zgârie nori, nu oferă niciun indiciu în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 70 de ani, scrie Daily Mail.

Singurul indiciu evident care semnalează oroarea care s-a petrecut pe 6 august 1945 este cupola scheletică a singurei clădiri care a rămas în picioare după ce bomba atomică a lovit oraşul japonez, omorând 140.000 de persoane.

Cladirea, acum denumită "The Atomic Bomb Dome", a fost prezervată cu grijă, iar în jurul noul oraş s-a ridicat din cenusă.

Fotograful Eugene Hoshiko, care a crescut în Yokohama, a călătorit la Hiroshima să vadă cum arată oraşul acum. A fost fascinat de ceea ce a găsit. "Oraşul este reconstruit şi plin de viaţă, ce are o populaţie de 1,2 milioane de locuitori", a spus Hoshiko. "Străzile sunt pline de maşini. Locul devastat văzut în fotografii alb-negru este doar o amintire", a adăugat el.

90% din oraş a fost distrus de către bomba atomică, iar 140.000 de locuitori au murit din totalul de 350.000 de atunci. Trei zile mai târziu, o a doua bombă a căzut peste Nagasaki, omorând alti 80.000 de oameni, forţând Japonia să se predea. Se credea că nimic nu o să mai crească pe teritoriul oraşului, însă primăvara următoare plante au început să înflorească.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-arata-orasul-hiroshima-la-70-ani-distanta-de-cand-a-fost-bombardat-galerie-foto-14665193
14665193
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.