Cum arată în realitate casa care apare pe bancnota de 10 lei. Istoria neştiută a unei imagini pe care o vedem zilnic

Postat la 06 iunie 2015 4510 afişări

Cum arată în realitate casa care apare pe bancnota de 10 lei. Istoria neştiută a unei imagini pe care o vedem zilnic

Istoria casei care se află pe spatele bancnotei de zece lei a început la mijlocul secolului al XVIII-lea. Situată la poalele munţilor Siriu, între dealuri, a fost ridicată de o familie de ţărani liberi însă în ultima perioadă ajunsese o ruină.

 

Conştient de valoarea ei, fostul proprietar a decis să o vândă Uniunii Arhitechilor din România.

 

''Căzuse acoperişul, căzuseră plafoanele, pereţii erau căzuţi pe jumătate. Mi-am dat seamă că nu pot realiza acest proiect de unul singur pentru că, că persoană fizică, este foarte greu”, a declarat Florin Drăgulin, fostul proprietar al casei.

 

FOTO CUM ARATĂ CASA ŞI CU CÂT A FOST EA VÂNDUTĂ DE FOSTUL PROPRIETAR

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
casa,
istorie,
imagini,
incepere
/actualitate/cum-arata-in-realitate-casa-care-apare-pe-bancnota-de-10-lei-istoria-nestiuta-a-unei-imagini-pe-care-o-vedem-zilnic-14409844
14409844
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.