Cum arată fabrica Philip Morris International unde se produc rezervele din tutun pentru IQOS - GALERIE FOTO

Autor: Florin Casota Postat la 28 noiembrie 2017 1443 afişări

Philip Morris International Inc. a început producţia de rezerve din tutun pentru IQOS în fabrica de la Otopeni.

În luna iulie a acestui an, Philip Morris International a anunţat că va investi 490 de milioane de euro pentru a transforma fabrica de ţigări din Otopeni într-o unitate de producţie a rezervelor din tutun care se folosesc împreună cu IQOS, dispozitivul Philip Morris care încălzeşte tutunul în loc să îl ardă. Mai mult decât atât, compania a precizat că această investiţie presupune şi crearea de 300 noi locuri de muncă, adiţional celor peste 670 de angajaţi actuali ai fabricii.

“Dintre fabricile care au început, în acest an, procesul de transformare din unităţi care produc ţigarete în fabrici care produc rezerve din tutun pentru IQOS, fabrica din Otopeni este prima care a început producţia. Fabrica din România va deservi mai multe pieţe din Uniunea Europeană, dar şi din Asia, unul dintre primele exporturi fiind către Japonia”, a declarat Herman Van Staalduinen, Operations Director Philip Morris România.

Procesul retehnologizării fabricii din România a fost început anul acesta. În 2017, fabrica a trecut printr-o prima fază a transformării, care a presupus instalarea de echipamente tehnologice noi, cu ajutorul cărora a fost demarată o primă fază a producţiei. O altă etapă în procesul de transformare a presupus recalificarea profesională a angajaţilor actuali, aceasta presupunând training-uri şi schimburi de experienţă la fabrica din Bologna şi la centrul de cercetare şi dezvoltare din Elveţia, precum şi training-uri locale.

Până în 2020, în fabrica din Otopeni va fi finalizat procesul de transformare prin extinderea cu încă o secţie de procesare a tutunului.

Până la finalul anului 2018, Philip Morris International planifică să aibă o capacitate anuală globală de producţie de aproximativ 100 miliarde de unităţi – HeatSticks.

“Poziţionarea fabricii în context geografic şi performanţele acesteia demonstrate de-a lungul timpului sunt atribute ce au făcut firească decizia de a investi în România. Cei peste 3.7 milioane de utilizatori IQOS la nivel global şi numărul în creştere continuă a celor care aleg această metodă de a consuma tutunul la nivel local nu fac decât să certifice viziunea pe termen lung pe care ne-am asumat-o, de a contribui la crearea

unui viitor fără fum, în România”, a adăugat Branislav Bibic, Managing Director Philip Morris România.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.