Cum arată cel mai nou hotel din Bucureşti: Fostul Palat al Băncii Marmorosch a fost transformat într-un hotel de cinci stele. GALERIE FOTO

Autor: Miruna Diaconu Postat la 11 august 2021 10231 afişări

Fostul Palat al Băncii Marmorosch din centrul Bucureştiului a fost transformat într-un hotel de cinci stele sub brandul Autograph Collection. Grupul lituanian Apex Alliance Hotel Management, care deţine şi operează patru hoteluri în Bucureşti, a finalizat investiţia de 42 mil. euro din centrul Capitalei.

Investiţia de 42 mil. euro a vizat transformarea fostului Palat al Băncii Marmorosch într-un hotel de cinci stele, care este primul din România care se alătură brandului Autograph Collection Hotels, din portofoliul Marriot International.

Marmorosch Bucharest are un total de 217 camere cu tavane înalte şi ferestre mari, şi un restaurant Blank şi Blank Bar & Lounge, cu o capacitate cumulată de aproape 200 de oaspeţi. Denumirea acestora a fost inspirată de persoana lui Mauriciu Blank, unul dintre fondatorii Băncii Marmorosch - Blank şi principalul arhitect al succesului său la acea vreme.

Renumita bancă românească din secolul XIX a fost înfiinţată în 1848 de către Iacob Marmorosch, care s-a asociat în 1864 cu Mauriciu Blank. Clădirea de pe strada Doamnei din Bucureşti a fost construită între 1915 şi 1923, în stil neoromânesc, cu influenţe bizantine şi gotice. Interiorul este decorat în stil Art Nouveau.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.