Cum abordează Marea Britanie problema şomajului: Dacă vor angaja tineri, companiile vor primi bonusuri de până la 1.000 de lire din partea guvernului

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 06 iulie 2020 68 afişări

Cum abordează Marea Britanie problema şomajului: Dacă vor angaja tineri, companiile vor primi bonusuri de până la 1.000 de lire din partea guvernului

În urma planului de recuperare a economiei, companiile britanice vor primi din partea guvernului bonusuri de până la 1.000 de lire dacă vor angaja tineri pe posturi de stagiari, potrivit Sky News.

Ministrul finanţelor Rishi Sunak va anunţa „bugetul de urgenţă” miercuri, 8 iulie, inaugurând astfel o serie de măsuri care vizează crearea a mii de locuri de muncă în contextul pandemiei de COVID-19.

Bonusurile pentru angajatorii englezi vor veni prin intermediul unei scheme de 111 milioane de lire care va acorda în mod direct subvenţii către noii angajaţi.

Banii vor fi disponibili pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani şi vor fi limitaţi la 10 locuri de muncă per angajator, sau 10.000 de lire. De asemenea, companiile vor cheltui banii după bunul plac în condiţiile în care angajaţii vor fi instruiţi corespunzător.

Schema va ajuta mii de tineri să îşi găsească un loc de muncă şi va intra în vigoare începând cu luna septembrie. Săptămâna trecută, prim-ministrul Boris Johnson a promis investiţii de 5 miliarde de lire în infrastructură, şcoli şi spitale.

Principalul economist al Băncii Angliei – Andy Haldane – a declarat că economia Marii Britanii îşi revine într-un ritm mult mai rapid decât estimările iniţiale, însă a avertizat că nivelul inflaţiei poate creşte substanţial în viitorul apropiat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
tineri,
bonusuri,
companii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.