Cum a transformat coronavirusul piaţa licitaţiilor

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 13 iunie 2020 106 afişări

Dacă nu merge treaba ca altădată, din motive de restricţii impuse de guvernele diverselor ţări, licitaţiile pot totuşi continua, chiar dacă în formă adaptată.

Cum a transformat coronavirusul piaţa licitaţiilor

Un exemplu în acest sens este o licitaţie programată de casa Christie’s pentru data de 10 iulie, în care se va transmite live pe internet din săli de licitaţie din Hong, Kong, Paris, Londra şi New York, scrie New York Times. Publicul va putea, acolo unde este permis, să vadă lucrările propuse pentru vânzare la expoziţie, şi va transmite oferte online, prin telefon ori, dacă restricţiile locale s-au mai relaxat, chiar din sălile de licitaţii. Organizatorii speră ca acest tip „hibrid” de licitaţie să le permită vânzarea de lucrări de artă mai scumpe, dat fiind că oamenii în general evită să dea mai mult de

1 milion de dolari pe ceva ce nu au putut verifica personal.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.