Cum a rezistat şi s-a transformat fabrica Arctic

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 20 octombrie 2014 79 afişări

Fabricile cu istorie îndelungată care au câştigat lupta cu economia de piaţă aproape că se pot număra pe degete. Cele care au trecut cu brio hopuri ca privatizarea sau ultimii şase ani sunt însă veritabile campioane, nu numai pentru piaţa internă cât şi în contextul mai larg, al regiunii sau chiar al întregii lumi. Chiar dacă lupta lor este departe de a se fi încheiat, sunt vârfurile de lance din industrii care au pierdut zeci sau chiar sute de alte unităţi de producţie de 25 de ani încoace. Unele au şchiopătat dar s-au adaptat noilor reguli de piaţă, clienţilor prezenţi, au investit milioane sau chiar zeci de milioane de euro şi acum concurează cu produse făcute pe multe meridiane ale globului.

Cum a rezistat şi s-a transformat fabrica Arctic

Vezi aici ilustratia la dimensiune mare.

Piaţa românească este un exemplu de succes aproape fară excepţie când vine vorba despre preluarea brand-urilor vechi de către multinaţionale sau de reactivarea lor de câtre antreprenori români, declară Andreea Florea. ”Cu tot farmecul lor intrinsec şi afectivitatea reminiscentă de care se bucură, brand-urile româneşti de tradiţie aveau nevoie de o infuzie de know-how şi profesionalism pe toate palierele, pornind de la strategia de produs şi până la promovare”. Efectul şi influenţa brand management-ului asupra unor brand-uri precum Dacia, Dero, Rom sau Pegas sunt absolut admirabile, afirmă Andreea Florea. Poveştile de tip “noi nu ne vindem ţara” nu-şi au locul în branding, explică reprezentanta Brandtailors. Pentru multe dintre mărcile româneşti de tradiţie, preluarea de către companii experimentate în pieţe complexe a însemnat, dincolo de salvarea de la extincţie, revirimentul, extensia în alte categorii relevante, oferte performante pentru consumator şi chiar lansarea cu succes pe plan internaţional.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arctic,
fabrica,
fabrici vechi
/actualitate/cum-a-rezistat-si-s-a-transformat-fabrica-arctic-13418841
13418841
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.