Cum a reuşit o tânără de 31 de ani să convingă mai mulţi bărbaţi să-i dea 85 de milioane de dolari pentru a-i susţine afacerea

Autor: Ioana Matei Postat la 08 martie 2019 557 afişări

Cum a reuşit o tânără de 31 de ani să convingă mai mulţi bărbaţi să-i dea 85 de milioane de dolari pentru a-i susţine afacerea

Ophelia Brown, în vârstă de 31 de ani, a reuşit să convingă o serie de alţi investitori să îşi parieze banii pentru un fond de investiţii pentru start-up-uri din zona tehnologiei. A reuşit să strângă până acum pentru Blossom Capital 85 de milioane de dolari; aceştia au ca scop final investiţii în seria A a rundelor de finanţare derulate de start-up-uri tehnologice - suma alocată acestora poate varia între 5 milioane de dolari şi 10 milioane de dolari.

Blossom Capital este printre puţinele firme de venture capital conduse de femei: aproape jumătate dintre investitorii din Regatul Unit nu au nicio femeie în echipă, potrivit datelor din 2018 ale organizaţiei Diversity VC, axată pe o mai bună reprezentare a femeilor în acest tip de firme. Doar 13% dintre executivii care iau decizii investiţionale în Regatul Unit sunt femei.

Brown a declarat, potrivit Business Insider, că fondul nu se va concentra pe start-up-urile conduse de femei şi că vrea să fie abordat de toţi antreprenorii, indiferent de backgroundul lor. „Ecosistemul european s-a schimbat în mod dramatic în ultimul deceniu, credem că entreprenorii dedicaţi de astăzi vor investitori potriviţi pentru ambiţiile lor”, a declarat ea.

Partenerii Blossom Capital îi includ şi pe fostul investitor în firma de venture capital Index, Imran Ghory şi pe fostul CTO al firmei de livrări de restaurante Deliveroo, Mike Brown. Fostul executiv al Uber, Candice Lo, făcea iniţial şi el parte din acest proiect. Cel mai recent partener care s-a alăturat echipei este Louise Samet, un angel investor şi fost executiv al Klarna.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barbati,
manageri,
sustinere,
tanara

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.