Cum a construit şi a pierdut o afacere de 21 de milioane de dolari această tânără de 38 de ani

Postat la 25 decembrie 2016 792 afişări

Cum a construit şi a pierdut o afacere de 21 de milioane de dolari această tânără de 38 de ani

Când Shalini Vadhera avea 19 ani tatăl ei i-a dăruit 2500 de dolari şi un bilet de avion către India şi i-a spus să-şi pornească propria afacere.

A stat acolo o perioadă, care avea să devină o inspiraţie pentru viitorul ei brand de produse de înfrumuseţare ce valorează 21 milioane de dolari, apoi s-a întors în SUA. A început să producă haine pentru golf şi surf  în San Diego, apoi s-a întreptat către bijuterii semipreţioase în timp ce a făcut un master în business. "Voiam să creeze o linie de produse de înfrumuseţare şi să o aduc în India. Chiar am realizat un business plan pentru asta în cursurile mele de marketing antreprenorial", a declarat ea pentru india.com

Vadhera şi-a început cariera ca un makeup artist pentru NBC news, apoi a fost promovată la emisiunea "The Tonight Show with Jay Leno", iar la scurt timp a început să se ocupe de machiajul actorilor din emisiuniile "The Bold and the Beautiful" şi "Dancing with the Stars"

Vadhera a rămas fascinată de tehnici de înfrumuseţare de peste tot din lume şi voia să strângă secrete de la femei de pe tot globul. A început cercetarea de tratamente nonconvenţionale şi ingrediente care le-ar permite femeilor să aibă un păr bogat sau o piele foarte frumoasă. Acest lucru s-a materializat sub forma unei cărţi "Passport2Beauty", în care dezvăluie trucuri de frumuseţe din toată lumea. În acelaşi timp a lansat şi linia de produse de frumuseţe  Global Goddess Beauty. Potrivit Forbes  brandul ei Passport to Beauty a ajuns la o valoare de 21 de milioane de dolari.

Deşi afacerea sa mergea bine încă întâmpina dificultăţi în a găsi investitori şi mulţi o tratau doar ca pe o tipă frumoasă şi "veneau cu texte ca - hai la mine în avion şi rezolvăm afacerea mâine dimineaţă sau altul mi-a zis că dacă lovesc mingea de ping-pong cu fundul o să se gândească dacă o să-mi finanţeze afacerea".

Nu se afla într-o situaţie bună. "Nu puteam avea grijă singură de toate magazinele. Simţeam că o să mor, eram pur şi simplu epuizată. Creşteam prea repede. Fie ne prăbuşeam fie găseam finanţare pentru a acoperi cererea", mărturiseşte ea pentru Forbes.

A cedat o parte din afacere pentru o finanţare de 6 milioane de dolari, însă lucrurile s-au înrăutăţit. Noi proprietari au schimbat viziunea companiei. "Imediat cum am primit banii mi-am dat seama că nu mai deţin propria companie. Brandul a fost copilul meu şi mi-am petrecut ani de zile să-l cresc la o valoarea de 21 de milioane de dolari. A fost o tragedie, dar uitându-mă în spate ar putea fi cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat ca antreprenor. Am învăţat foarte multe", mai spune ea. Într-un final a decis să iasă din compania pe care a pornit-o în propriul garaj. 

Din această experienţă a apărut şi următorul ei proiect. A lansat platforma Power Beauty Living în septembrie 2014 prin intermediul căreia ajută tinerele să aibă succes în afaceri şi cum să găsească o balanţă între viaţa de familie şi afaceri.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.