Cum a ajutat Mihai Eminescu Brazilia să obţină cea mai mare creştere economică din lume

Postat la 06 iunie 2017 2554 afişări

Cum a ajutat Mihai Eminescu Brazilia să obţină cea mai mare creştere economică din lume

Prima reacţie la o astfel de ştire poate să fie cea de neîncredere. Vorba aia, Eminescu a fost poet. Ce treabă ar avea el cu avântul economic al unui stat modern?!

Eminescu a fost şi jurnalist, a fost şi sociolog sau politician. Puţini ştiu că printre studiile românului se află şi unul care poartă numele de Teoria Statului Organic, viziune care a stat la baza exploziei economice a Braziliei in perioada 2000 – 2012.

Ca o confirmare a acestui lucru, Jeronimo Moscardo, ambasador al Braziliei în România, a făcut în anul 2003, cu ocazia decernării de către Academia Română a titlului Doctor Honoris Cauza, o afirmaţie  surprinzătoare:  “Mulţumesc României şi în special domnului Eminescu pentru faptul că Brazilia a cunoscut cea mai mare creştere economică din lume.”

Jurnalistul Miron Manega, un om care a investigat afirmaţia ambasadorului brazilian, a vorbit despre această descoperire în cadrul emisiunii TV Adevăruri Tulburătoare : Mihail Manoilescu, unul dintre cei mai mari economişti români, fost Guvernator al Băncii Naţionale, a încorporat într-o celebră lucrarea de-a sa, “Noua teorie a protecţionismului economic internaţional”, Teoria Statului Organic a lui Eminescu.

Cititi mai multe pe www.www.cunoastelumea.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-a-ajutat-mihai-eminescu-brazilia-sa-obtina-cea-mai-mare-crestere-economica-din-lume-16407485
16407485
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.