Cum a ajuns una dintre cele mai bogate femei ale lumii să trăiască din contribuţii sociale. Este poreclită „Femeia Pisică”

Autor: Ioana Matei Postat la 07 iunie 2019 417 afişări

Cum a ajuns una dintre cele mai bogate femei ale lumii să trăiască din contribuţii sociale. Este poreclită „Femeia Pisică”

Povestea lui Jocelyn Wildenstein oferă un exemplu al modului în care statutul unei persoane poate să fie afectat: la un moment dat deţinătoarea unei averi de miliarde de dolari, ea a ajuns să aibă în contul bancar 0 dolari. Spunea, într-un articol publicat de New York Post, că a ajuns să trăiască din contribuţii sociale de 900 de dolari.  

Originară din Elveţia, dar locuitor al New York-ului, Wildenstein este cunoscută în tabloidele de acolo drept „Catwoman” din cauza aspectului neobişnuit, cauzat de operaţii estetice, care o face să aibă trăsături de felină.

În 1999 a divorţat de soţul său, Alec Wildenstein (care a decedat ulterior) şi a primit în urma divorţului o avere de 2,5 miliarde de dolari. În timp ce erau împreună, mai multe publicaţii au scris despre faptul că aveau cheltuieli de în jur de 1 milion de dolari pe lună. Cumpărăturile ei extravagante includeau o rochie de 350.000 de dolari de la Chanel şi bijuterii în valoare de 10.000 de dolari. Nici factura ei telefonică nu era mai prejos: cheltuia 5.000 de dolari pe lună, în vremea în care mijloacele de comunicare nu erau atât de facile ca în prezent.  

La aproximativ două decenii de la divorţ, averea sa s-a risipit. Ea spune că s-a întâmplat acest lucru nu din cauză că a cheltuit prea mult, ci din cauza firmei care îi administra averea.

„Am fost la fel de surprinsă ca toată lumea fiindcă sunt multe lucruri implicate”, a declarat Wildenstein ziarului despre cererea de faliment, adăugând că plănuieşte să îşi dea în judecată administratorul de fond pentru a-şi primi compensaţia necesară.

Citiţi mai multe într-un articol anterior al Business MAGAZIN.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bogati,
femei,
avere,
cauza,
cheltuieli,
divort,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.