Cu a reuşit un restaurantul cu doar nouă locuri să câştigat trei stele Michelin

Postat la 09 octombrie 2017 438 afişări

Un restaurant de sushi din Londra cu doar nouă locuri este cea mai recentă senzaţie britanică din domeniul restaurantelor: a fost evaluată cu trei stele Michelin şi a crescut astfel numărul restaurantelor de top din Regatul Unit la cinci, potrivit The Guardian.

Cu a reuşit un restaurantul cu doar nouă locuri să câştigat trei stele Michelin

Restaurantul se numeşte Araki şi a fost deschis pe strada Regent în 2014. Mitsuhiro Araki, cheful care a pus bazele restaurantului, recâştigă astfel cele trei stele pe care le câştigase anterior cu restaurantul Edomae (Tokyo-style) din Tokyo, anterior venirii sale în Londra.

”Cu cele nouă locuri ale sale, Araki a devenit din ce în ce mai bun. Când Mitsuhiro Araki s-a mutat în Londra din Tokyo în 2014, s-a autoprovocat prin folosirea speciilor europene de peşte, iar sushiul lui este acum sublim”, spune Michael Ellis, directorul internaţional al ghidurilor Michelin.

Website-ul Araki spune că ”fiecare scaun este la masa chef-ului”. Restaurantul are un singur meniu, meniul sushi omakase, care costă 300 de lire sterline/persoană.

Alte patru restaurante şi-au menţinut ratingul de trei stele în noua listă: Fat Duck, Waterside Inn, Alain Ducasse şi Gordon Ramsey.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.