CSR 2021: Pădurea JYSK la Abrud

Postat la 10 decembrie 2021 65 afişări

JYSK România

Motivaţie: În urma unui chestionar realizat în rândul clienţilor JYSK, la care au răspuns peste 60.000 de persoane, la întrebarea „Care ar trebui să fie prioritatea JYSK în ceea ce priveşte grija faţă de mediu?”, pe primul loc s-au situat împăduririle, peste 40% dintre clienţi spunând că cel mai important este să sprijinim acţiunile de plantare şi creştere a suprafeţei de păduri din România. Dacă parcelele alese nu s-ar fi împădurit, solul s-ar fi degradat treptat şi şi-ar fi pierdut caracteristicile fizico-chimice şi biologice. A fost luat în calcul şi un criteriu de natură socială, respectiv capacitatea financiară a proprietarului (UAT-urile partenere) de a împăduri zonele respective.

Descrierea proiectului: Proiectul „Pădurea JYSK” a fost realizat la iniţiativa şi cu sprijinul JYSK România şi a fost conceput şi implementat de „Plantăm fapte bune în România”. Obiectivul proiectului a fost plantarea a 26.000 de puieţi pe nouă parcele cu o suprafaţă totală de 6,5 hectare în zona Abrud. Alegerea speciilor s-a făcut în conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice în vigoare. În septembrie 2020, alături de „Plantăm fapte bune în România” şi Ocolul Silvic Abrud, compania a stabilit parcelele de teren pe care vor avea loc împăduririle. În octombrie – noiembrie 2020 a avut loc plantarea, iar la începutul lunii decembrie s-a finalizat împădurirea tuturor celor nouă parcele. Acestea vin în completarea altor 6,5 de hectare împădurite în anul 2019 în zonele Roşia Montană. Evoluţia puieţilor a fost urmărită de inginerii silvici de la Plantăm fapte bune în România şi Ocolul Silvic Abrud. În cadrul ultimei vizite pentru monitorizare, pe parcelele de teren plantate în anul 2020 s-a constat un procent de prindere a puieţilor de 90%. JYSK România a sprijinit acţiunea de împădurire din zona Abrud în anul 2020 cu suma de 300.000 de lei.

Rezultate: În cadrul acţiunii de împădurire au fost plantaţi 26.000 de puieţi, dintre care 20.000 de puieţi de molid, 4.000 de puieţi de brad si 2.000 de puieţi de larice. „Pădurile furnizează locuri de muncă în exploatări forestiere, unităţi de prelucrare a lemnului sau surse de câştigare a traiului zilnic pentru cei ce practică meşteşugurile tradiţionale, culesul fructelor de pădure şi a ciupercilor comestibile, cu atât mai mult cu cât cealaltă activitate tradiţională a moţilor - mineritul în galerii este în totalitate închis”, spun reprezentanţii JYSK România, motivând decizia de implicare în acest proiect.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.