CSM a închis procedura de numire a Adinei Florea la şefia Secţiei speciale. Plenul a luat act de retragerea candidaturii

Autor: Departamentul Social Postat la 11 decembrie 2019 48 afişări

Plenul CSM a luat act de retragerea candidaturii Adinei Florea de la selecţia pentru ocuparea funcţiei de şef al Secţiei de anchetare a magistraţilor şi a constatat închisă procedura de numire în fruntea acestei structuri.

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de retragerea candidaturii depuse de doamna procuror Adina Florea şi constată închisă procedura de ocupare a funcţiei de procuror şef al

Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie”, se arată în minuta Consiliului Superior al Magistraturii.

În data de 5 decembrie, Florea a depus o cerere la CSM, de retragere a candidaturii din procedura de numire în funcţia de şef al SIIJ.

De altfel, plenul CSM a avut, de 7 ori pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru şefia SIIJ (câştigat de Adina Florea), însă fără succes.

O parte dintre membrii CSM au boicotat plenul prin absenţa lor, care a dus la neîntrunirea cvorumului, iar în alte şedinţe s-a produs un blocaj deoarece a fost număr egal de voturi pentru ambele opţiuni - „împotrivă” şi „pentru”.

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, a anunţat că, în cazul în care pe ordinea de zi a unui plen la care va participa va fi inclusă numirea Adinei Florea, acesta va vota „împotrivă”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
adina florea,
csm,
siij

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.