Criza i-a responsabilizat pe americani: datoriile gospodăriilor scad, cheltuielile cresc

Autor: Andrei Cîrchelan Postat la 19 august 2013 50 afişări

Gospodăriile americane au în prezent mai puţine datorii şi întârzieri de plată decât aveau chiar şi înainte de începerea crizei financiare globale, în timp ce cheltuielile au de consum au început să crească, scrie Wall Street Journal.

Criza i-a responsabilizat pe americani: datoriile gospodăriilor scad, cheltuielile cresc

Gospodăriile americane au în prezent mai puţine datorii şi întârzieri de plată decât aveau chiar şi înainte de începerea crizei financiare globale, în timp ce cheltuielile de consum au început să crească, scrie Wall Street Journal.

Datoria totală înregistrată de gospodăriile americane, inclusiv ipotecile, cărţile de credit şi creditele auto, a scăzut cu 78 mld. dolari în al doilea trimestru al anului, până la 11.150 mld. dolari. Acesta este cel mai scăzut nivel înregsitrat din 2006, potrivit unui raport al Federal Reserve Bank din New York.

Totalul sumelor cu întârzieri de peste 30 de zile la plată a scăzut cu 3,3 mld. dolari, ajungând şi el la minimul ultimilor şapte ani.

Scăderea gradului de îndatorare poate fi atribuită schimbărilor care au avut în piaţa imobiliară americană. Suma ipotecilor acordate la nivel naţional a scăzut cu 91 mld. dolari în al doilea trimestru. Totodată, valoarea imobilelor a crescut în ultima perioadă, ceea ce permite proprietarilor să vândă la preţuri mai mari decât suma datorată şi să achite datoriile.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
datorii,
gospodarii,
cheltuieli,
consum
/actualitate/criza-i-a-responsabilizat-pe-americani-datoriile-gospodariilor-scad-cheltuielile-cresc-11259910
11259910
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.