Creşteri de două cifre pentru Alexandrion Grup România, în 2014

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 10 iunie 2015 229 afişări

Alexandrion Grup România se menţine în poziţia de lider al pieţei producătorilor locali de băuturi spirtoase, cu o cifră de afaceri de 58,8 milioane de euro brut şi 23,4 milioane de euro net şi un profit net de 1,45 milioane de euro. Atât cifra de afaceri, cât şi profitul au înregistrat creşteri faţă de anul 2013, când cifra de afaceri brută a companiei a fost de 52,7 milioane de euro, cea netă de 22,6 milioane de euro, iar profitul net de 1,26 milioane de euro.

Creşteri de două cifre pentru Alexandrion Grup România, în 2014

“Aceste rezultate trebuie puse în contextul mai amplu al faptului că mai bine de jumătate din cifra noastră de afaceri brută a fost reprezentată de contribuţiile la sistemul de taxe şi impozite. Astfel, în 2014, am plătit taxe în valoare de 32,9 milioane de euro, cu 4,5 milioane de euro mai mult decât în 2013”, declară Nawaf Salameh, fondatorul şi preşedintele Alexandrion Grup România.

Mai mult, rezultatele financiare au înregistrat creştere într-un an în care şi bugetul de investiţii destinat dezvoltării şi promovării brand-urilor proprii s-a dublat faţă de 2013, de la 4,2 milioane de euro la 8,4 milioane de euro. În acelaşi timp, au crescut şi veniturile înregistrate din vânzările la export, 2014 aducând o valoare a exportului de 1,8 milioane de euro. În acest moment, cele mai mari pieţe externe de desfacere sunt Spania şi Italia, însă, pentru perioada următoare, este vizată consolidarea prezenţei şi dincolo de continentul european.

“2014 a fost un an important pentru noi şi pentru piaţa de băuturi spirtoase în general, în condiţiile în care ne-am confruntat cu o creştere a accizei şi o cronicizare a fenomenului de comercializare a produselor contrafăcute – să nu uităm că piaţa neagră înseamnă peste 90% din întregul segment de băuturi spirtoase. De aceea, rezultatele obţinute de Alexandrion Grup România sunt cu atât mai notabile”, adaugă Nawaf Salameh.

În cei 20 ani de activitate, compania a produs peste 120 milioane litri şi a vândut peste 223 milioane de sticle de băutură. Printre cele mai cunoscute branduri produse în fabrica de la Dealu Mare, din judeţul Prahova, se află vinarsul Brâncoveanu XO, VS şi VSOP, Alexandrion 5* şi 7*, Cava D’Oro, Vodka Alexander şi Vodka Kreskova, afinata, vişinata şi caisata Saber Premium sau Saber Fructe de Pădure. Compania are, în România, un număr de aproximativ 200 de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cresteri-de-doua-cifre-pentru-alexandrion-grup-romania-in-2014-14433871
14433871
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.