Creşterea economică din SUA a încetinit la 2,6% în ultimul trimestru, mai mult decât se estima

Autor: Florentina Dragu Postat la 30 ianuarie 2015 84 afişări

Economia SUA a crescut cu 2,6% în ultimul trimestru al anului trecut raportat la perioada similară a anului anterior, ritm inferior celui estimat de analişti şi mult sub avansul de 5% din trimestrul al treilea.

Analiştii anticipau un ritm de creştere economică de 3,2% pentru ultimul trimestru, transmite MarketWatch.

Consumul intern, care contribuie cu aproape 70% la produsul intern brut, a crescut cu 4,3% în trimestrul al patrulea, cea mai bună evoluţie începând cu 2006. În trimestrul al treilea, consumul intern a crescut cu 3,2%.

Avansul PIB-ului din trimestrul al patrulea a fost limitat de declinul cheltuielilor publice şi private, precum şi de evoluţia exporturilor.

Creşterea economică pentru întregul an 2014 a fost de 2,4%, după un avans de 2,2% în 2013, potrivit datelor Departamentului de Comerţ.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
PIB,
/actualitate/cresterea-economica-din-sua-a-incetinit-la-2-6-in-ultimul-trimestru-mai-mult-decat-se-estima-13795595
13795595
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.