Creştere record pentru Viking

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 16 iulie 2015 260 afişări

Compania austriacă Viking a anunţat o creştere de 16,5% în 2014, atingând o cifră de afaceri record de aproximativ 180 milioane de euro. Viking este un producător specializat în industria de întreţinere a spaţiilor verzi, fiind parte a grupului german Stihl.

Creştere record pentru Viking

În România Viking este distribuit prin reţeaua Stihl, produsele sale fiind comercializate în cele peste 300 de magazine ale dealerilor companiei. “La nivel local am obţinut o creştere a business-ului pe zona de utilaje dedicate întreţinerii spaţiilor verzi, în 2014 situându-ne la peste 32% faţă de 2013. Creşterea s-a datorat în principal îmbunătăţirii distribuţiei produselor Viking şi expunerii în magazinele reţelei.  De altfel, acest upgrade în distribuţie şi expunere s-a operat şi pentru utilajele Stihl”, declară Ioan Mezei, director general al Stihl România. 

Cele mai vândute produse din gama Viking au fost maşinile de tuns iarbă pe benzină, iar în ceea ce priveşte localizarea creşterii vânzărilor, zona de vest a ţării a obţinut cele mai bune rezultate. “La mijlocul acestui an ne aflăm cu brandul Viking cu 10% peste anul trecut, iar ţinta noastră este să menţinem trendul crescător al vânzărilor până la sfârşitul anului. Piaţa utilajelor de întreţinere a spaţiilor verzi se dezvoltă timid în ţara noastră şi, în general, funcţionează în tandem cu sectorul construcţiilor de case. Uitându-ne la evoluţia rezidenţialelor din ultimul an, cel mai probabil este că o creştere generală mai consistentă a pieţei noastre se va produce în cursul anului viitor”, precizează Ioan Mezei.

În prezent piaţa uneltelor de grădinărit se situează la aproximativ 15 milioane de euro.

Compania Viking a fost înfiinţată în 1981, din 1992 devenind parte din grupul german Stihl. Viking produce în Tirol, Austria, echipamente destinate industriei de peisagistică şi grădinărit ca: maşini de tuns iarba, tractoraşe de tuns iarba, motocultoare, tocătoare de grădină etc. De anul trecut Viking a introdus pe piaţă un concept revoluţionar de îngrijire a ierbii, care are la bază un robot dezvoltat de inginerii companiei. Robotul MI 632 realizează singur operaţiunile de îngrijire a gazonului, fără a mai fi necesară intervenţia proprietarului.

Stihl este o afacere de familie originară din Germania, fondată în 1926 de către Andreas Stihl. Veniturile grupului în 2014 au fost de 2,98 miliarde de euro, în creştere cu 5,9% faţă de 2013. Compania are 14.297 de angajati şi deţine 6 fabrici. Stihl România este o companie deţinută 100% de firma mamă şi a fost înfiinţată în 1997.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/crestere-record-pentru-viking-14602149
14602149
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.