Creierul femeilor diferă de cel al bărbaţilor. Un studiu arată că în vreme ce femeile au o memorie mai bună, bărbaţii excelează la matematică

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 29 iulie 2014 398 afişări

Creierul femeilor diferă de cel al bărbaţilor. Un studiu arată că în vreme ce femeile au o memorie mai bună, bărbaţii excelează la matematică

Cercetătorii au făcut public un nou studiu care arată că dacă femeile şi bărbaţii au acces la acelaşi tip de educaţie, femeile se disting prin mai bune calităţi ale memoriei, în vreme ce bărbaţii sunt mai buni la matematică.

În cadrul acestui studiu au participat peste 31.000 de femei şi bărbaţi cu vârste de peste 50 de ani din 13 ţări, conform Dailymail. În ţările nordice, rezultatele la testele de memorie arată că femeile de 50, 60, 70 sau 80 de ani sunt mai în formă la acest capitol.

Testele de memorie implică exerciţii de tipul reproducerii unor cuvinte, conform unei enumerări anterioare, iar la capitolul matematică sunt listate întrebări de genul Cât costă o maşină al cărei preţ este redus cu 12%.

Un alt test este legat de flueţa vorbirii şi cere ca subiecţii studiului să numească în timp de un minut cât mai multe animale posibil.

Bărbaţii au câştigat detaşat testele de matematică, indiferent de vârstă sau regiune a Europei.

Studiul a fost realizat de nternational Institute for Applied Systems Analysis din Austria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barbati,
femei,
studiu,
memorie
/actualitate/creierul-femeilor-difera-de-cel-al-barbatilor-un-studiu-arata-ca-in-vreme-ce-femeile-au-o-memorie-mai-buna-barbatii-exceleaza-la-matematica-13000243
13000243
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.