„Creierele“ din spatele strategiei economice a lui Trump

Postat la 17 ianuarie 2017 320 afişări

„Creierele“ din spatele strategiei economice a lui Trump

Cine sunt cei care-l vor ajuta pe Donald Trump să-şi proiecteze stra­tegia economică?

Preşedintele ales al SUA îşi va dezvolta politicile economice cu aju­torul unui cerc de asociaţi. Candidatul la poziţia de secretar al Trezoreriei Steve Mnuchin şi nominalizatul la poziţia de secretar al comerţului Wilbur Ross vor fi cei mai influenţi la acest nivel, ca şi fostul preşedinte al Goldman Sachs Gary Cohn, viitorul şef al Consiliului Economic Naţional, scrie Bloomberg. Afecţiunea pentru Ronald Reagan îi uneşte pe mulţi din cei aflaţi alături de Trump, iar acesta se va baza pe consilieri cu idei ferme despre comerţ şi sectorul manufac­turier pentru a-i „livra“ mesajul.

Trump va pleca urechea şi la un cerc de prieteni din industriile imo­biliară şi a jocurilor de noroc, cum ar fi CEO-ul Vornado Realty Trust Steven Roth şi mogulul cazinourilor Phil Ruffin, care i-au fost loiali lui şi familiei sale decenii la rând.

Iar susţinători bogaţi cum ar fi Carl Icahn, Peter Thiel, ambii sus­ţinători ai restrângerii reglemen-tărilor, şi alţii vor avea de asemenea un cuvânt de spus care va fi atent ascultat de Trump.

Citeste mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.