Creditul last-minute. Cum se imprumuta Romania de pe-o zi pe alta pentru ca nu mai are bani

Postat la 14 iulie 2010 14 afişări

Pentru ca bancile refuza sa imprumute Finantele, pe termen mediu si lung, la dobanzi rezonabile, de cel mult 7%, ministerul apeleaza la creditele pe termen foarte scurt, pentru care bancherii cer doar 4-5% pe an.

Pentru ca bancile nu vor sa imprumute statul pe termen mediu si lung decat la dobanzi de peste 7%, pe care ministerul nu vrea sa le plateasca, statul a apelat la o metoda inedita: se imprumuta de la banci pe o perioada foarte scurta de timp. Ministerul Finantelor a imprumutat marti un miliard de lei de la bancile comerciale la o dobanda de 4,62% pe an, maturitatea creditului fiind de 14 zile. Cu doar o zi inainte ministerul a incercat sa ia un imprumut de 750 de milioane de lei de la banci cu o scadenta mai mare, de 12 luni. Pentru ca bancile au solicitat dobanzi mai mari decat a vrut sa plateasca ministerul, din cele 750 de milioane programate, statul a imprumutat doar 88,91 milioane de lei, la un randament mediu de 6,99% pe an.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
credit,
imprumut,
banci,
Finante,
dobanzi
/actualitate/creditul-last-minute-cum-se-imprumuta-romania-de-pe-o-zi-pe-alta-pentru-ca-nu-mai-are-bani-6551458
6551458
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.