Creditorii Greciei nu reuşesc să ajungă la un numitor comun

Postat la 09 octombrie 2012 13 afişări

Creditorii Greciei nu reuşesc să ajungă la un numitor comun pentru rezolvarea crizei datoriilor, FMI avertizând că va opri finanţarea ţării dacă zona euro nu va accepta o nouă restructurare a datoriei, astfel încât aceasta să ajungă la un nivel sustenabil, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Grecia va fi printre principalele subiecte ale reuniunii anuale a FMI de la Tokyo, în condiţiile în care guvernul de la Atena este pe cale să rămână fără bani, iat guvernele ţărilor din zona euro se tem de impactul politic al unei revizuiri în scădere a deţinerilor de obligaţiuni elene, cu până la 50 de miliarde de euro, relatează Capital.gr. "Nu există încă un consens în rândul creditorilor. Devine tot mai evident că datoriile Greciei sunt scăpate de sub control, dar nimeni nu vrea să accepte o restructurare", a spus una dintre surse. Reprezentanţii troicii creditorilor formată din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană (BCE) şi FMI se află în prezent la Atena pentru negocierea unei noi serii de măsuri de austeritate, în schimbul unei tranşe de împrumut de 31 de miliarde de euro, esenţială pentru evitarea intrării Greciei în default.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
creditori,
intelegere,
economie,
zona euro
/actualitate/creditorii-greciei-nu-reusesc-sa-ajunga-la-un-numitor-comun-10182647
10182647
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.