Coşmarul Sandy în imagini. SUA se confruntă cu cea mai mare catastrofă a secolului. Va pierde Obama alegerile?

Autor: Ioana Matei Postat la 30 octombrie 2012 37 afişări

Maşini plutind pe străzile Manhattanului, transformatoare arzând, metrouri din care se revarsă cascade, oraşul în întuneric – sunt câteva detalii din descrierea unei situaţii fără precedent în ultimii 50 de ani de istorie ai New York-ului cauzată de uraganul Sandy.

Preşedintele Barack Obama a clasat evenimentul natural drept "dezastru major" după ce uraganul a lovit Coasta de Est, potrivit BBC. Valul cauzat de uragan cu înălţimea record de patru metri a adus apa oceanului în mai multe zone ale subteranului sub formă de adevărate cascade revărsate în staţiile de metrou. În oraş, o centrală electrică a explodat, un spital a fost evacuat, iar incendiile au distrus aproximativ 50 de case. Mai mult de un million de oameni au primit un ordin de evacuare al caselor şi 16 persoane au murit.

Sandy a fost retrogadat la statutul de « super-furtună » şi se îndreaptă spre Canada. Următoarele poze, publicate pe siteul businessinsider.com sunt primite de la primite de la observatori ai evenimentului şi sunt relevante pentru situaţia din SUA:

Modul în care va fi gestionată situaţia cauzată de Sandy va fi decisiv pentru rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA.

Sondajele de opinie între alegătorii americani arată că Mitt Romney a recuperat puternic decalajul faţă de Barack Obama, ajungând la o diferenţă de ansamblu de doar două procente (47% la 49%, conform centralizării BBC din 26 octombrie). Deocamdată, conform New York Times, Obama are un avans solid în state care au împreună 185 de voturi electorale şi este bine poziţionat în state care au împreună 58 de voturi electorale, ceea ce înseamnă în total 243. Romney are un avans solid în state cu 180 de voturi electorale şi este bine poziţionat în state cu 26 de voturi electorale, ceea ce înseamnă 206.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Sandy,
uragan,
Manhattan
/actualitate/cosmarul-sandy-in-imagini-sua-se-confrunta-cu-cea-mai-mare-catastrofa-a-secolului-va-pierde-obama-alegerile-10265767
10265767
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.