Corupţia în Uniunea Europeană costă 120 de miliarde euro în fiecare an

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 03 februarie 2014 44 afişări

Comisarul Uniunii Europene pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstroem, a declarat că după ce a studiat corupţia în toate cele 28 de state membre a ajuns la concluzia că fenomenul slăbeşte încrederea în democraţie şi consumă resursele economiei legale, relatează BBC.co.uk. Studiul efectuat, primul de această amploare, a scos la iveală daunele financiare produse care se ridică la 120 de miliarde euro anual.

Corupţia în Uniunea Europeană costă 120 de miliarde euro în fiecare an

Malmstroem a notat că în anumite ţări achiziţiile publice sunt predispuse fraudării, pe când în alte ţări problema este reprezentată de finanţarea partidelor. De asemenea, comisarul a atras atenţia asupra ţărilor în care pacienţii trebuie să dea mită pentru a primi îngrijirea medicală cuvenită.

Studiul realizat include două sondaje de opinie, iar unul dintre aceste studii a relevat faptul că trei sferturi din cetăţenii Uniunii Europene consideră corupţia ca un fenomen des întâlnit în ţara lor. Patru din zece companii care au luat parte la sondaj consideră fenomenul ca un obstacol în calea dezvoltării unei afaceri în Europa.

Comisarul Cecilia Malmstroem va prezenta astăzi, detaliat, rezultatele cercetării asupra corupţiei în Europa.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/coruptia-in-uniunea-europeana-costa-120-de-miliarde-euro-in-fiecare-an-12012288
12012288
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.