Coreea de Nord: Programul de rachete este finanţat din criptomonede furate - raport ONU

Autor: Dorin Oancea Postat la 07 februarie 2022 47 afişări

Atacatorii cibernetici nord-coreeni au furat criptomonede în valoare de milioane de dolari pentru a finanţa programele de rachete ale ţării, se arată într-un raport al ONU prezentat presei, conform BBC.

Coreea de Nord: Programul de rachete este finanţat din criptomonede furate - raport ONU

Între 2020 şi jumătatea anului 2021, atacatorii cibernetici au furat peste 50 de milioane de dolari în active digitale, au constatat anchetatorii.

Astfel de atacuri reprezintă o "sursă importantă de venituri" pentru programul nuclear şi de rachete balistice al Pyongyangului, au afirmat aceştia.

Constatările ar fi fost înmânate vineri comitetului de sancţiuni al ONU.

Atacurile cibernetice au vizat cel puţin trei case de schimb de criptomonede din America de Nord, Europa şi Asia.

De asemenea, raportul a făcut referire la un studiu publicat luna trecută de firma de securitate Chainalysis, care a sugerat că atacurile cibernetice nord-coreene ar fi putut aduce anul trecut active digitale în valoare de până la 400 de milioane de dolari.

Iar în 2019, ONU a raportat că Coreea de Nord a acumulat o sumă estimată la 2 miliarde de dolari pentru programele sale de arme de distrugere în masă prin utilizarea unor atacuri cibernetice sofisticate.

Consiliul de Securitate al ONU a interzis Coreei de Nord să efectueze teste nucleare şi să lanseze rachete balistice.

Cu toate acestea, raportul ONU afirmă că, în ciuda sancţiunilor, Coreea de Nord a reuşit să continue să îşi dezvolte infrastructura nucleară şi balistică.

De asemenea, a continuat să caute materiale, tehnologie şi know-how în străinătate.

Monitorii sancţiunilor au declarat că a existat o "accelerare marcantă" a testelor cu rachete de către Pyongyang.

Coreea de Nord a efectuat nouă teste cu rachete numai luna trecută.

Vineri, China şi Rusia au refuzat să semneze o declaraţie de condamnare a lansărilor de rachete ale Coreei de Nord.

Raportul ONU a constatat, de asemenea, că situaţia umanitară din Coreea de Nord continuă să se înrăutăţească. Acesta a declarat că acest lucru este probabil rezultatul deciziei ţării de a-şi închide graniţele în timpul pandemiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coreea de nord,
criptomonede,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.