Copiii, în centrul atenţiei la Artmark

Autor: Ioana Matei Postat la 24 mai 2013 53 afişări

Aflată la cea de-a treia ediţie, licitaţia „Cei mai iubiţi dintre pământeni”, dedicaţia casei de licitaţii Artmark de Ziua Copilului, este un elogiu adus vârstei inocenţei şi spiritului ludic imortalizate în pictura română. De la ciobănaşul clasicului Nicolae Grigorescu până la jucăriile de pluş ale contemporanului Dorel Topan, lumea copilăriei este surprinsă în tablourile licitaţiei de-a lungul a trei secole şi prezentată publicului chiar prin glasurile copiilor. Maître-priseuri vor fi juniorii, la prima lor experienţă în lumea artei.

Copiii, în centrul atenţiei la Artmark

Licitaţia „Cei mai iubiţi dintre pământeni” recreează lumea copiilor prin 42 de tablouri semnate de pictori celebri. Operele sunt deosebit de accesibile, majoritatea tablourilor ce urmează a fi licitate având preţuri de pornire de câteva sute de euro. Cele mai valoroase picturi din universul copiilor recreat de Artmark în această licitaţie sunt: „Ciobănaş “ de Nicolae Grigorescu (valoare estimativă: € 20.000 - 30.000), „Margareta desenând (fata pictorului)“ de Ştefan Dimitrescu (valoare estimativă: € 12.000 - 18.000) şi „La îmbăiat“ de Camil Ressu (valoare estimativă: € 10.000 - 16.000).

Cea mai emoţionantă licitaţie a anului, „Cei mai iubiţi dintre pământeni”,  va avea loc joi, 30 mai, la Athénée Palace Hilton din Bucureşti, de la ora 19:30. Expoziţia operelor poate fi admirată de copii şi părinţi miercuri, 29 mai, la sediul Artmark.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/copiii-in-centrul-atentiei-la-artmark-10899446
10899446
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.