Copiii folosesc telefoane mobile de la 6 ani

Autor: Ioana Matei Postat la 14 august 2013 160 afişări

Părinţii cumpără smartphone-uri pentru copiii lor încă de la vârsta de şase ani în România, potrivit unei cercetări realizate de producătorul autohton de soluţii antivirus Bitdefender.

Copiii folosesc telefoane mobile de la 6 ani

Studiul, derulat pe mai mult de 2000 de părinţi din Statele Unite ale Americii, România, Spania, Franţa, Germania, Brazilia, Portugalia, Italia şi Rusia, relevă că cei mai mulţi părinţi cumpără un dispozitiv cu Android pentru copiii lor când aceştia au între 10 şi 12 ani. Totuşi, un număr din ce în ce mai mare de copii români de 6 până la 9 ani, care de-abia învaţă să citească, deţin un smartphone. Astfel, doi din zece copii primesc un telefon cu Android înainte de 12 ani, iar unul din zece, la 6 sau 7 ani.  Acest tip de comportament creşte riscul expunerii la fraude prin SMS sau infecţii cu viruşi.

Deşi copiii se familiarizează foarte rapid cu tehnologiile, iar părinţii se pot simţi mai confortabil ştiind că îi pot contacta uşor, folosirea smartphone-urilor şi a tabletelor la vârste fragede prezintă riscuri şi îi expune pe cei mici escrocheriilor, hărţuirii, fraudelor şi viruşilor informatici.  

’’Astăzi, copiii sunt fără îndoială mult mai pricepuţi decât erau părinţii lor când vine vorba de tehnologie, dar nu ne putem aştepta să fie pe deplin conştienţi de pericolele la care se expun folosind telefoane mobile de ultimă generaţie. Criminalii informatici ştiu că este mult mai probabil ca un copil să cadă în capcana jocurilor, a actualizărilor false, a fraudelor prin SMS sau a altor tipuri de ameninţări. Iar pentru că tot mai mulţi copii folosesc smartphone-uri, escrocii vor căuta să exploateze acest lucru într-un mod din ce în ce mai agresiv’’, spune Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/copiii-folosesc-telefoane-mobile-de-la-6-ani-11253370
11253370
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.