Contract de 17 miliarde euro pentru Airbus: China va achiziţiona 30 de aeronave A330

Autor: Mihai Draghici Postat la 29 octombrie 2015 34 afişări

Germania şi China au semnat, în timpul vizitei cancelarului Angela Merkel la Beijing, un contract prin care companiile aeriene chineze vor achiziţiona 30 de avioane de pasageri A330 fabricate de grupul aeronautic european Airbus, informează CNBC.com.

Contractul, în valoare de 17 miliarde de euro (18,57 mld dolari), a fost anunţat imediat după ce cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a întâlnit cu premierul Chinei, Li Keqiang.

Compania Airbus este în concurenţă directă cu grupul american Boeing pentru dominaţia pe piaţa chineză. Boeing Co. estimează că, în următoarele două decenii, va atinge o cifră de afaceri de 1.000 de miliarde de dolari pe piaţa chineză.

Air China Ltd şi alte companii aeriene chineze îşi extind flotele de avioane, în contextul în care numărul pasagerilor de pe piaţa chineză ar urma să se tripleze în următorii 20 de ani.

Pentru a-şi asigura comenzile din China, grupul european Airbus a acceptat în iulie să construiască un centru de asamblare în valoare de 150 de milioane de euro în provincia chineză Tianjin.

La rândul său, Boeing a semnat în septembrie un contract de cooperare cu grupul Comac (Commercial Aircraft Corporation of China) pentru construirea unui centru de asamblare în China.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CHINA,
UE,
AIRBUS
/actualitate/contract-de-17-miliarde-euro-pentru-airbus-china-va-achizitiona-30-de-aeronave-a330-14867436
14867436
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.