Consul al Franţei în Turcia, filmat în timp ce vindea bărci imigranţilor extracomunitari - VIDEO

Autor: Mihai Draghici Postat la 12 septembrie 2015 309 afişări

Francoise Olcay, consulul Franţei în oraşul turc Bodrum, a fost suspendat din funcţie pentru că este suspectat că a vândut ambarcaţiuni imigranţilor extracomunitari care vin pe cale maritimă în Europa, informează site-ul postului tv France2.

Francoise Olcay, consul al Franţei în Bodrum din octombrie 2014, a fost filmată în secret de jurnaliştii de la France 2 în timp ce vindea bărci şi veste de salvare imigranţilor care încearcă să ajungă pe cale maritimă în Grecia. Obiectele erau vândute pe o plajă din Bodrum, în sud-vestul Turciei, în faţa Agenţiei Consulare a Franţei, unde era arborat drapelul francez.

Potrivit estimărilor ONU, peste 125.000 de oameni au ajuns în Grecia pe cale maritimă în primele şapte luni ale anului 2015.

Olcay, de origine turcă, a declarat că bărcile ar fi fost cumpărate de extracomunitari din altă parte dacă nu le-ar fi vândut ea.

În contextul acuzaţiilor privind încurajarea imigraţiei clandestine şi chiar a traficului de persoane, Guvernul Franţei a decis suspendarea consulului.

"Ministerul de Externe a ordonat suspendarea consulului", a declarat Romain Nadal, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

"Francoise Olcay a fost informată despre suspendare de consulul general al Franţei din Istanbul", precizează Ministerul francez de Externe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURCIA,
CONSUL FRANCEZ,
IMIGRANŢI
/actualitate/consul-al-frantei-in-turcia-filmat-in-timp-ce-vindea-barci-imigrantilor-extracomunitari-video-14710123
14710123
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.