Constantin: Românii preferă produsele tradiţionale, dar au fost înşelaţi de multe ori de producători

Postat la 12 martie 2014 37 afişări

Multe dintre cele 4.400 de produse tradiţionale din România clasificate conform vechii legislaţii nu erau cu adevărat tradiţionale, astfel că în multe cazuri românii, care preferă acest gen de produse, au fost înşelaţi, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Constantin: Românii preferă produsele tradiţionale, dar au fost înşelaţi de multe ori de producători

 "Ajunsesem pe vechea legislaţie să avem în România 4.402 produse tradiţionale, obţinute în mare parte şi în sistem industrial, fără limită de cantitate, fără să fie prevăzute controale elaborate din punct de vedere al cantităţii, din punct de vedere al metodei care se foloseşte pentru a obţine un produs tradiţional", a spus Constantin.

El a adăugat că apetitul consumatorului din România este mai mare atunci când este vorba de produse tradiţionale sau produse bio.

"Vânzările au crescut foarte mult şi de aceea a existat această intenţie a multor producători ca produsele respective să fie atestate ca fiind tradiţionale, însă a existat o problemă de înşelare a consumatorului", a explicat ministrul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/constantin-romanii-prefera-produsele-traditionale-dar-au-fost-inselati-de-multe-ori-de-producatori-12249528
12249528
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.