Constanţa: O universitate particulară oferă cursuri pentru absolvenţii de liceu cu sau fără diplomă

Autor: Andreea Unturica, Cosmin Vaideanu Postat la 24 septembrie 2014 51 afişări

Universitatea particulară "Andrei Şaguna" din Constanţa a înfiinţat colegiul post-liceal care oferă cursuri pentru absolvenţii de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat, cursanţii putând obţine diverse specializări în domeniile economic, sănătate şi mass-media.

Potrivit unui comunicat al Universităţii Andrei Şaguna, Colegiul post-liceal al acestei universităţi a început înscrierile la cursurile de formare profesională pentru absolvenţii de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat, pentru cei aflaţi în ultima situaţie fiind asigurate în mod gratuit şi cursuri de pregătire pentru examenul de bacalaureat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Colegiul UAS are numeroase specializări, potrivite înclinaţiilor şi abilităţilor majorităţii absolvenţilor de liceu, în domeniile economic, sănătate, mass-media. Cursanţii vor obţine calificări profesionale precum: funcţionar bancar, asistent manager, agent fiscal, agent vamal, agent de turism, organizator de evenimente, asistent de gestiune, asistent pentru ocrotirea persoanelor vârstnice, pedagog de recuperare, ergoterapeut, asistent regizor artistic şi cameraman-fotoreporter”, se arată în comunicat.

Înscrierile se fac la secretariatul universităţii, până în 18 octombrie, printre actele necesare înscrierii fiind diploma de bacalaureat sau adeverinţa de absolvire a liceului (după caz) şi foaia matricolă pentru clasele a IX-a - a XII-a (a IX-a - a XIII-a).

Taxa anuală de şcolarizare este de 1.600 lei şi poate fi achitată în trei rate, iar durata studiilor este de doi ani.

Înfiinţarea colegiului Universităţii Andrei Şaguna din Constanţa este în conformitate cu Ordonanţa de urgenţă nr. 49/2014 privind instituirea unor măsuri în domeniul educaţiei, cercetării ştiinţifice şi pentru modificarea unor acte normative, adoptată de guvern în iunie, a mai precizat sursa citată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNIVERSITATE,
CONSTANŢA,
CURSURI
/actualitate/constanta-o-universitate-particulara-ofera-cursuri-pentru-absolventii-de-liceu-cu-sau-fara-diploma-13341731
13341731
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.