Consiliul Europei denunţă încălcarea drepturilor omului la Ferguson

Autor: Ioana Bojan Postat la 21 august 2014 35 afişări

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjoern Jagland, a denunţat joi utilizarea excesivă a forţei şi arestările unor jurnalişti, săptămâna trecută, în timpul protestelor din Ferguson, în Statele Unite, exprimându-şi preocuparea faţă de încălcarea drepturilor omului.

Statele Unite, care au primit statut de observator la Consiliul Europei, o instituţie paneuropeană în domeniul apărării libertăţilor fundamentale, "au acceptat să apere principiile şi valorile organizaţiei noastre", a afirmat Thorbjoern Jagland într-un comunicat.

El s-a declarat "deosebit de preocupat de utilizarea excesivă a forţei de către poliţie şi de arestările unor manifestanţi paşnici, între care şi jurnalişti, care nu îşi fac decât meseria".

"Aceste fapte constituie o încălcare (...) a drepturilor omului, în primul rând a dreptului de întrunire şi a libertăţii de exprimare", a precizat el.

Aceste drepturi constituie "fundamentul democraţiei", a adăugat Jagland.

Săptămâna trecută, presa americană a denunţat virulent climatul de război şi arestările în forţă ale unor jurnalişti în timpul revoltelor cu caracter rasial, care afectează oraşul din Missouri de peste zece zile, după ce un tânăr de culoare a fost împuşcat mortal de un poliţist alb.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COE,
SUA,
DREPTURI
/actualitate/consiliul-europei-denunta-incalcarea-drepturilor-omului-la-ferguson-13127041
13127041
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.