Confruntări între imigranţi şi forţele de ordine în insula Kos din Grecia - VIDEO

Autor: Roxana Maciuca Postat la 11 august 2015 214 afişări

Sute de imigranţi au protestat violent împotriva forţelor de ordine greceşti în insula Kos, marţi, în timpul unei proceduri de înregistrare pentru a primi alimente şi adăpost, relatează site-ul publicaţiei Daily Mail.

Protestele au izbucnit în dimineaţa zilei de marţi, când aproximativ 1.500 de imigranţi aşteptau să participe la o procedură de înregistrare, organizată pe un stadion de fotbal din oraşul Kos din sud-estul insulei cu acelaşi nume, pentru a primi alimente şi adăpost.

Câţiva ofiţeri de poliţie care erau desemnaţi să păstreze ordinea în timpul procedurii au încercat să calmeze protestatarii, după care, depăşiţi de situaţie, au început să-i atace cu armele din dotare. Sute de imigranţi care protestau au solicitat să fie înregistraţi cât mai repede înainte de a începe să blocheze drumul principal de acces pe insulă în cursul dimineţii de marţi. "Vrem să fim înregistraţi, vrem să mâncăm!", au scandat aceştia.

Autorităţile din Kos se confruntă cu un număr mare de persoane clandestine care sosesc dinspre coasta Turciei, număr în continuă creştere.

Proteste similare au avut loc, în ultimele săptămâni, şi pe alte insule din Grecia, printre care şi Lesbos, unde au sosit cei mai mulţi imigranţi. Potrivit Pazei de coastă a Greciei, de luni dimineaţă şi până marţi dimineaţă, fuseseră salvaţi 329 de imigranţi în timpul a şapte operaţiuni de căutare desfăşurate pe coastele insulelor Lesbos şi Kos. Printre aceştia nu se află şi cei care au ajuns pe insula Kos dinspre coasta Turciei, care au participat la procedura de înregistrare de marţi.

Potrivit Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), cel puţin 124.000 de persoane au sosit în insulele din partea de est a Greciei în primele şapte luni ale anului în curs, ceea ce reprezintă o creştere de 750% faţă de numărul imigranţilor veniţi în aceeaşi perioadă din 2014.

De asemenea, autorităţile greceşti au declarat luni că 156.726 de imigranţi au fost arestaţi pentru că au pătruns sau au rămas pe teritoriul Greciei în mod ilegal din ianuarie până în iulie, spre deosebire de cei 32.070 arestaţi în aceeaşi perioadă din 2014.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
MIGRARE,
/actualitate/confruntari-intre-imigranti-si-fortele-de-ordine-in-insula-kos-din-grecia-video-14671940
14671940
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.