CONFERINŢĂ MEDIAFAX - Chiriţoiu: Consiliul Concurenţei va face un studiu pentru asigurările de viaţă şi o analiză privind piaţa energiei termice

Autor: Raluca Ghinea Postat la 10 noiembrie 2014 32 afişări

Consiliul Concurenţei pregăteşte un studiu privind asigurările de viaţă şi o analiză a funcţionării pieţei de energie termică la nivel naţional, "cât încă e frig afară", dar şi analiza privind serviciile Netcity, reţeaua metropilitană de comunicaţii, a declarat preşedintele CC, Bogdan Chiriţoiu

"Vom avea un studiu privind asigurările de viaţă, iar în perioada următoare, sper la începutul anului viitor, o să lansăm o analiză privind funcţionarea pieţei de energie termică în ţară, sper s-o facem până vine căldura, cât încă e frig afară şi serviciile de termoficare sunt încă utilizate", a afirmat luni Chiriţoiu la conferinţa MEDIAFAX Talks about Competition.

El a arătat că autoritatea va lansa în dezbatere în perioada următoare analiza privind Netcity, reţeaua metropolitană de comunicaţii care oferă integrat servicii de telecomunicaţii pentru municipalitatea Bucureşti şi terţi, subiect pe agenda Consiliului Concurenţei de câţiva ani.

"Lucurile merg în direcţia bună, dar uneori par să se fi împotmolit. Au mers în direcţia bună în sensul că avem un cadru legislativ care spune că ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii - n.r.) este cel care trebuie să reglementeze, să stabilească tarifele care sunt percepute de servicii gen Netcity, care au o mare putere pe piaţă, deci nu funcţionează într-o piaţă concurenţială. Din păcate, mecanismul nu e perfect rodat, parte din lacune legislative, parte pentru că reglementatorul şi cei reglementaţi, în speţă autorităţile publice nu s-au obişnuit încă cu acest cadru legislativ", a spus Chiriţoiu.

Preşedintele CC speră ca, împreună cu ANCOM şi autorităţile locale, în special Primăria Bucureşti, să ajungă la un "final bun" pentru consumatori, apreciind că serviciile gen Netcity sunt utile, benefice, dar totodată interesate să perceapă costuri excesive, intrucât deţin monopolul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CONCURENŢĂ,
ANALIZE,
/actualitate/conferinta-mediafax-chiritoiu-consiliul-concurentei-va-face-un-studiu-pentru-asigurarile-de-viata-si-o-analiza-privind-piata-energiei-termice-13522525
13522525
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.