Concurs pentru posturile de directori la casele de asigurări de sănătate. Doar 5 funcţii, ocupate

Autor: Petru Mazilu Postat la 18 mai 2021 40 afişări

Au fost ocupate prin concurs posturile de directori generali din cinci case de asigurări de sănătate, au anunţat reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Concurs pentru posturile de directori la casele de asigurări de sănătate. Doar 5 funcţii, ocupate

În urma concursului organizat de CNAS, la casele de asigurări de sănătate din judeţele Maramureş, Iaşi, Cluj, Tulcea şi Bistriţa Năsăud au fost ocupate posturile vacante de directori generali:

Potrivit biroului de presă al instituţiei, dintre cei 60 de candidaţi care şi-au depus dosarele, în urma verificării criteriilor de participare au fost admişi pentru susţinerea probei scrise un număr de 54 de candidaţi.

Pentru susţinerea probei scrise, doar 33 de candidaţi s-au prezentat, în data de 6 mai, în Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă. Proba de interviu a fost susţinută de către cei cinci candidaţi care au promovat proba scrisă, în data de 12 mai, la sediul CNAS.

În urma susţinerii probei de interviu, toţi cei cinci candidaţi au promovat examenul.

„Vom organiza sesiuni de concurs până când toate posturile de directori generali vor fi ocupate de cei care vor demonstra că deţin calităţile manageriale necesare acestei funcţii extrem de importante. Accesul populaţiei la serviciile acordate în sistemul de asigurări sociale de sănătate poate fi îmbunătăţit doar dacă la conducerea caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS sunt profesionişti capabili să pună în aplicare în mod corect şi unitar deciziile şi politicile de sănătate stabilite la nivel naţional, în funcţie de nevoile de servicii medicale ale zonei pe care o deservesc. La următoarea sesiune de examen îi invit să participe pe toţi cei care cred că pot contribui la dezvoltarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, din poziţia de director general al unei case de asigurări de sănătate din subordinea CNAS”, a declarat Adrian Gheorghe, preşedintele CNAS.

Următoarea sesiune de concurs pentru ocuparea posturilor vacante de directori generali va fi organizată în vară. Va fi publicat anunţul de concurs, iar proba scrisă se va desfăşura pe 16 iunie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cnas,
directori,
concurs

Aleph Story. De ce sunt mici salariile atât de mici în România?

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.