Compania Telecom Italia anunţă că este deschisă investitorilor străini

Autor: Mihai Draghici Postat la 20 mai 2015 53 afişări

Compania Telecom Italia este deschisă investiţiilor străine în grupul de telecomunicaţii, anunţă preşedintele Giuseppe Recchi, în contextul în care trustul Vivendi ar putea deveni principalul acţionar, informează Reuters.

"Respingem principiul conform căruia investiţiile străine în compania Telecom Italia sunt periculoase: oricine aduce capital şi cunoştinţe contribuie la consolidarea poziţiei companiei, indiferent că este italian ori străin", a declarat Reccchi.

Compania media franceză Vivendi, care a început să se axeze pe televiziune prin cablu şi muzică, urmează să obţină o participaţie de 8,3% în Telecom Italia după ce a stabilit să vândă filiala sa braziliană GVT grupului Telefonica.

Adunarea generală a acţionarilor Telecom Italia va modifica procedurile privind numirile pentru a se asigura că investitorii minoritari vor fi reprezentaţi mai bine.

Intenţiile grupului Vivendi sunt deocamdată neclare. Săptămâna trecută, directorul general anunţa că achiziţionarea acţiunilor la Telecom Italia este un simplu gest oportunist, subliniind că nu se intenţionează reintrarea în domeniul telecomunicaţiilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TELECOM ITALIA,
INVESTIŢII,
/actualitate/compania-telecom-italia-anunta-ca-este-deschisa-investitorilor-straini-14304814
14304814
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.