Compania Lufthansa anulează 290 de zboruri din cauza grevei care va dura opt zile

Autor: Raluca Manga Postat la 06 noiembrie 2015 85 afişări

Compania aeriană Lufthansa a anulat, vineri, 290 de zboruri, după ce însoţitorii de bord au anunţat primele întreruperi ale activităţii în cadrul unei greve prin rotaţie care va dura opt zile şi care este organizată pentru apărarea beneficiilor privind pensionarea, relatează DPA în pagina online.

Dintre cele 290 de zboruri anulate, 15 urmau rute intercontinentale, iar restul, în interiorul Europei. Potrivit companiei Lufthansa, 37.500 de pasageri au fost afectaţi.

Compania a rezervat 2.500 de camere de hotel în Frankfurt pentru a caza mii de pasageri care riscă să rămână în oraş din cauza grevei. Sute de paturi extensibile au fost plasate în zona de tranzit a aeroportului pentru călătorii care trebuie să ajungă mai departe, mai ales pentru cei care provin din India şi care nu au vize să pătrundă în Europa.

Frankfurt este un punct important de redistribuire a traficului de pasageri între India şi America de Nord.

Sindicatul Ufo cere menţinerea beneficiilor privind pensionarea, care permit multor însoţitori de bord să se retragă din funcţie începând cu vârsta de 55 de ani.

În loc să organizeze o grevă generală, Ufo a adoptat o strategie a grevei prin rotaţie, anunţând că membrii ei nu vor participa la nicio decolare din Frankfurt vineri după-amiază şi seara, în timp ce echipajele îşi vor desfăşura activitatea în mod normal la cel de-al doilea nod aerian al companiei Lufthansa, Munchen, până duminică.

"Toţi pasagerii companiei Lufthansa trebuie să îşi asume faptul că zborul lor ar putea fi anulat în ultimul moment", a avertizat liderul Ufo, Nicoley Baublies. Tactica de anunţare în ultima clipă a fost adoptată de sindicat pentru a împiedica contraeforturile Lufthansa de a oferi serviciile minime. El a adăugat că sindicatul nu mai este deschis negocierilor şi va anula greva doar dacă Lufthansa ar face o ofertă substanţială.

Cei 19.000 de însoţitori de bord ai companiei Lufthansa au avut iniţial un comportament docil în comparaţie cu piloţii, care au organziat 13 greve într-o dispută similară care încă persistă.

Echipajele de zbor au fost de asemenea reţinute la sol în Dusseldorf, unde Lufthansa operează zilnic un singur zbor internaţional şi 18 zboruri interne.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
LUFTHANSA,
GREVĂ
/actualitate/compania-lufthansa-anuleaza-290-de-zboruri-din-cauza-grevei-care-va-dura-opt-zile-14877262
14877262
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.