Compania I&C Transilvania a finalizat lucrările la cel mai mare proiect rezidenţial de lux din Cluj

Autor: Razvan Muresan Postat la 12 noiembrie 2014 171 afişări

I&C Transilvania Construcţii a investit aproximativ zece milioane de euro în dezvoltarea Riviera Luxury Residence, cel mai mare proiect rezidenţial de lux din Cluj-Napoca, proiect finalizat în luna decembrie.

Compania I&C Transilvania a finalizat lucrările la cel mai mare proiect rezidenţial de lux din Cluj

Riviera Luxury Residence este compus din 91 de apartamente cu două, trei şi patru camere şi este amplasat în cartierul Gheorgheni, la 10 minute de centrul oraşului Cluj-Napoca şi în imediata vecinatate a centrului comercial Iulius Mall şi a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea-Afacerilor, Universitatea Babeş Bolyai.

Proiectul dispune de o zonă de agrement exterioară, sală de fitness, SPA, piscină interioară şi mai multe spaţii comerciale şi de recreere.  “Am încheiat deja precontracte pentru 25% din proiect, ceea ce confirmă calitatea proiectului. 2014 este un an bun pentru piaţa rezidentială, atât la nivel naţional cât şi la nivel local. După cinci ani de regres şi apoi stagnare, piaţa imobiliară clujeană a înregistrat un plus semnificativ, cu o cerere în creştere, mai multe tranzacţii încheiate şi un număr aproape triplu de unităţi noi finalizate comparativ cu 2013”, afirmă AnaMaria Burcă, managing partner Coldwell Banker Transilvania, agentul exclusiv al Riviera Luxury Residence.

Aproximativ 800 de noi locuinţe vor fi finalizate în acest an în Cluj – Napoca, potrivit unei analize Coldwell Banker Affiliates of Romania, de aproape trei ori mai multe comparativ cu 2013, când au fost finalizate aproximativ 300 de noi unităţi rezidenţiale. 

Cea mai mare parte a acestor locuinţe se află în zona Bună Ziua, cu un preţ mediu de vânzare de 950 de euro pe metru patrat util, urmată de zona semicentrală, precum cartierul Gheorgheni, unde preţurile medii pleacă de la 1150 de euro pe metru pătrat util. Cartierele Mărăşti şi Iris se află de asemenea într-un proces de revitalizare, preţurile locuinţelor noi situându-se la aproximativ 1000 de euro pe metru pătrat util, respectiv 800 de euro pe metru pătrat util.

O creştere semnificativă a înregistrat şi comuna Floreşti, aflată la cinci kilometri de Cluj Napoca, unde în acest an vor fi finalizate aproximativ 500 de unităţi amplasate în ansambluri rezidenţiale, comparativ cu aproximativ 200 anul trecut. La stadiul semi-finisat, apartamentele noi din Floreşti au un preţ de vânzare mediu de 450 de euro pe metru pătrat util, cele mai bine cotate zone din comună fiind Muzeul Apei şi Tauţiului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/compania-i-c-transilvania-a-finalizat-lucrarile-la-cel-mai-mare-proiect-rezidential-de-lux-din-cluj-13537382
13537382
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.